Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

 ADVENT BÉCSBEN 2008.

Bécsi karácsonyi vásár és hangulat

Az Európa leggyermekközpontúbb karácsonyi vására címért méltán versengő bécsi „Adventi varázslat” minden évben változatos programokat kínál a kicsiknek. Van mennyei postahivatal, ringlispíl, bábszínház, Jézuska-műhely, és egy igazi Jézuskával is lehet találkozni, akit minden évben a bécsi lányok közül választanak ki közönségszavazással.
Bécsi karácsonyi vásár és hangulat

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt változatos kulináris élvezeteket kínál a városháza előtti téren felállított 140 stand. Az evés-ivás mellett a kitartóan keresgélők a család minden tagja számára találhatnak ajándékot a mandula, mézeskalács és puncs illatába burkolózó vásárban. 

Bécsi karácsonyi vásár és hangulat

Kép 

A Christkindlmarkt hagyományos elemeihez tartozik a hétvégeken az adventi éneklés, a betlehemkiállítás, a toronyzene vagy a városháza melletti park meseszerűen feldíszített fái, amelyek alatt andalogva nem nehéz egy időre megfeledkezni a mindennapok rohanásáról.

 

Kép

 KépEgy egész karácsonyi falu várja az érdeklődőket a Kunsthistorisches és a Naturhistorisches Museum között. Itt a hagyományos kézművesportékák mellett rendhagyó ajándékok között válogathatunk. Fúvósok, toronyzene és gospelkórusok teszik teljessé a hangulatot.

Kép  

 

 

 

KépA schönbrunni kastély díszudvarán felállított karácsonyi vásárt ajánljuk azoknak, akik szívesen visszacsöppennének egy kicsit a Monarchia idejébe. Itt a hagyományos fa- és bádogjátékok mellett szalmából, üvegből és filcből készült karácsonyfadíszek vagy kézzel készített kerámiák és gyertyák közül lehet válogatni. A standoknál bécsi és különböző osztrák specialitásokat kínálnak, szomjoltóként pedig számos fantáziadús alkohol- és cukormentes puncskreáció vagy tea közül is lehet választani.

 

Kép