Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A csodálatos méz

2009.02.20

Égési sérülések - Kend be bőségesen mézzel a megégett bőrfelületetet. Lehűti, nyugtatja és gyors gyüógyulást eredményez sebesedés nélkül. A baktériumok képtelenek túlélni a mézben.

Álmatlanság - Egy szúk evőkanálnyi méz egy bögre meleg tejben elkeverve csodákat tesz, igazi nyugtató.

Hiperaktivitás - Mindenben helyettesítsd a cukrot mézzel. A finomított cukor teljesen felpörgeti a szervezetet, megfostztja az idegrendszert a vitaminoktól, és akár viselkedési zavarokat is okoz, viszont tápértéke egyáltalán nincs.

Ágybavizelés - Egy teáskanálnyi méz lefekvés előtt segít a vízvisszatartásban, és nyugtatólag hat a félelmekkel szemben.

Orrdugulás - Egy szűk evőkanál mézet oldj fel egy kisebb lábos vízben, és ínhalálj vele törölköző alatt. Nagyon hatékony!

Kimerültség - Az ókori görög sportolók is mézet fogyasztottak az állóképességük javítására versenyek előtt, és a regenerálódásra versenyzés után. Oldj fel egy rész mézet négy rész vízben, majd tartsd a hőtóben, és abból kortyolgass egy-egy kanálnyit.

Mélytisztító arcra - Keverj el egy rész mézet egy rész zabliszttel, és kend fel az arcodra. Hagyd hatni fél órát, majd mosd le. Pattanásos, aknés bőrrel csodát tesz.

Hajkondícionáló - Keverj el egy rész mézet egy rész olivaolajjal, dölrzsöld be a hajba, majd csavard meleg törölközőbe. Hagyd rajta legalább tíz percig és öblitsd ki. Nagyon jót tesz a fejbőrnek is, fényes, rugalmas lesz tőle a hajad.

Izületi gyulladás - Keverj el egy rész mézet egy rész almaecettel, majd hititsd fel vízzel ízlés szerint. Javítja az emésztést és a fogyást is segítil.

Torokfájás - Egy teáskanál mézet olvassz meg a szádban majd csurgasd le a torkodon. Enyhíti a gyulladást.

Csontritkulás - A kutatások szerint napi egy teáskanál méz segíti a kalcium felszívódását. Így megelőzi a csontritkulást. 50 felett mindenkinek hasznos lenne naponta mézet fogyasztania.

Szemgyulladás - egy rész mézet oldj fel egy rész vizzel. Amikor kihűlt, ezzel borogasd a szemed.

Köhögés elleni szirup - Alaposan keverj össze 15 dkg mézet 5 dkg glicerint és két citrom levét. Tedd kisebb üvegekbe, zárd le, és használd szükség szerint.

Hosszú élet - Érdekes tény, hogy a méhészek között fordul elő a legkevesebb rákos és izületi gyulladásos megbetegedés az összes szakma közül az egész világon. A rendszeres mézfogyasztók pedig a leghosszabb életű emberek közé tartoznnak.